top of page

Fogalmam sincs, mi lesz velem holnap, de azt biztosan tudom, hogy valahol lesz egy jógamatracnyi hely a világban, ahol elvégezhetem a gyakorlásom - az évek során, mióta jógával foglalkozom, ez lett a jelmondatom. 

 

Sok előnyét ismerjük a jógának, megnyugtat, feltölt, erőssé és rugalmassá tesz - nekem a legfontosabb, hogy visszahoz önmagamba. Bármikor elveszíteném a kapcsolatot a saját belső hangommal, mély intuíciómmal, tudom, hogy van egy módszer, amellyel újra kapcsolódni tudok a saját érzéseimhez és mélyrétegeimhez. Ez pedig a légzés, a meditáció és az ászanák, illetve bármilyen tudatosan végzett, lassú mozgás, hiszen a gyakorlásomban egyre kevésbé ragaszkodom a hatha jóga tradícionális és pontosan végzett ászanáihoz, inkább hagyom, hogy a intuíció vigye a testemet azokba az irányokba, amelyekre a leginkább szükségem van.

 

Napokig sorolhatnám, mi mindent adott és ad nekem a mozgás, kezdve attól, hogy a jóga hozott ki végső soron az étkezési zavaromból, önbizalmat, biztonságot ad, tudatosságra tanít egészen addig, hogy mennyi nagyszerű emberi lényt ismertem meg általa ebben a kis sokszínű világban.

 

Az óráimon az önszerető, határainkat megismerő és tisztelő, ugyanakkor komfortzónát feszegető, tudatos hozzáállást szeretném átadni. 

 

Hatha jóga, gerincjóga, mobility képzéseket végeztem, az alapképzést a Samadhi, a továbbképzéseimet a Mandala jógastúdióban. Folyamatosan tanulok tovább és tovább magamról, illetve a jógáról, minden új szemléletre nyitott vagyok, óráimra pedig igyekszem behozni ezt a nyitottságot és játékos hozzáállást a mozgáshoz. A legfontosabb nekem, hogy örömből mozogjunk, és a mozgás ne kényszer vagy büntetés legyen, hanem a test számtalan lehetőségének és képességének ünneplése.

bottom of page