top of page

5 évesen ismertem meg az Ashtanga jógát, édesanyámnak koszonhetoen, amikor a sok tanulás és kevés testmozgás miatt szukségem volt egy olyan mozgásformára, ami komplexen és átfogóan hat a testre, valamint szellemileg is megnyugtat, feltolt. 

Az akkor indiából frissen hazatért tanárom által viszont nem csak a jóga fizikai oldalát ismerhettem meg, hanem a szellemi, spirituális jelentőségét, hatásait is. Számomra a jóga nem csupán egy mozgásforma, hanem életszemlélet, egy olyan felbecsulhetetlen eszkoz és ajándék, amely átsegített életem számtalan nehéz idoszakán. 

Saját magamon tapasztaltam, mekkora erővel bír a rendszeres gyakorlás (mind fizikai, mind lelki szinten), és most, kozel 10 év jógázás után úgy érzem, szeretném ezt a csodát átadni másoknak is.

 

Az ashtanga jóga szemléletmódja szerint minden lélek képes arra, hogy önállóan jógázzon, a tanárra csak egy ideig van feltétlenül szükség, utána inkább kijavít, osztonoz és utat mutat -  arra sarkallja a gyakorlót, hogy sajátítsa el nemcsak a gyakorlatsort, de a helyes jógalégzést, a mantrákat és a szellemi oldalát is a jógának, hogy önálló sikerélményekkel, a saját tempójában tudjon mindenki haladni. 

 

A jóga oktatás mellett ayurvédával és ayurvédikus masszázzsal is foglalkozom, jelenleg egyetemen tanulom az indiai gyógyászatot, hogy a jovoben a jóga és a masszázs mellett klinikai konzultációval, valamint mélyrehatóbb eszköztárral tudjam segíteni a hozzám érkezok útját, gyógyulását és fejlődését.  

 

Hiszek abban, hogy kötelességem átadni a megszerzett tudásomat a hozzám érkezoknek, és minden órámon törekszem arra, hogy teljességében átadjam a jóga szellemét, és minden áldásos hatását a velem egyutt gyakorlóknak. 

Óráimon tradicionálisabb szemléletmóddal találkozhatsz majd, ahol otvozve az ashtanga jóga osi hagyományát a gyakorlók személyre szabott igényeivel, egy komplex és teljes gyakorlatsorra számíthatsz. 

Várlak szeretettel! :)

Namaste!

bottom of page