top of page

Varga Noémi

Hatha jóga, Vinyasa flow és Yin jóga oktató

Életem első órája egy haladó flow óra volt és mivel rengetegen voltunk az oktatónak nem volt ideje a kezdőkkel foglalkozni, nagyjából azt sem tudtam mit csinálok és ez miért is jó nekem. Ez az élmény azonnal elvette a kedvem a jógától egy jó időre. Egy világjárvány kellett ahhoz, hogy egy újabb esélyt adjunk egymásnak. Ezúttal egyedül, az otthonomban, mikor nem lehetett de valahogyan mégis el akartam menekülni a négy fal közül. Egyszerűen csak megnyugtató volt és fejben teljesen máshol járhattam.

Ekkor tapasztaltam meg, hogy a jógagyakorlásunkkal nem csak a fizikai síkon fogunk változásokat észlelni, hanem az érzelmi szintre is hatni fog egyaránt. Így segít a jóga megmutatni a test és lélek egységét. Óráimon szeretném a gyakorlóimat abban támogatni, hogy próbáljanak minél inkább befele figyelni. A fókusz azon legyen, hogyan, milyen érzésekkel érkeztek, tudatosítsák a testérzeteiket és bármit is találnak odabent, képesek legyenek mindazt minősítés nélkül elfogadni és szeretettel fordulni önmaguk irányába. Nagyon nem mindegy, hogy azért akarsz változni mert utálod magad vagy pont azért mert szereted.

A jóga nem egy harc, vagy egy sokadik feladat ahol teljesíteni kell, hanem egy ajándék, magunkra fordított tudatos idő. Szeretném a gyakorlóimnak átadni ezt a megengedő minőséget, amit én is nap mint nap gyakorolok magammal. Mert mindenki akivel csak találkozol vív egy csatát, amiről te semmit nem tudsz. Légy kedves. Mindig.

Képesítéseim:

·        Diószegi Ádám - Hatha 200 órás alapképzés (Samadhi Jógastúdió)

·        Gyalog-Szőke Zsófia - Vinyasa flow 50 órás továbbképzés

·        Kósa Zoé és Kiss Ádám - Légzés, Yin és resztoratív 40 órás továbbképzés

·        Adni Jóga – 20 órás traumatudatos oktatói tanfolyam 

bottom of page